Förutom att Kunskapsförbundet Väst och Magnus Åbergsgymnasiet är baserade i Trollhättan är detta faktiskt en mycket trevlig kommun i Sverige. Som titeln vittnar om ligger Trollhättan i landskapet Västergötland. Mer exakt är denna stad belägen i Västra Götalands Län och klassificeras som en tätort i landskapet. Kommunen Trollhättan har omkring 46500 invånare och en yta av 2 374 hektar. Detta gör att du kommer till en ganska medelstor kommun i Sverige vid ett besök eller om du ska bosätta dig. Naturligtvis finns det även en historia om denna stad. Tidigare var staden indelad i fyra olika delar som kallades Stora Edet, Trollhättan, Eidar och Stranna. Här skulle det ta ända fram till 1916 innan staden fick bära det namn som den gör idag.

trollhättan

Trollhättan är en historisk stad på många sätt

Något som också är mycket intressant för Trollhättan som kommun är att Göta Kanal flyter lugnt och stilla genom staden. Som många vet anlades Göta kanal av Baltzar von Platen. Just den delen av Göta Kanal som flyter genom staden blev färdigställd, tillsammans med det slussproblem som hade bekymrat Christopher Polhem under många år, år 1800 efter sex års hårt arbete. Naturligtvis är det inte bara Göta kanal som är en symbol för denna stad, även om det är mycket viktigt för turismen under semestertider.

I övrigt kommer du att finna Saabs Bilmuseum, mycket natursköna miljöer, bra shopping samt mycket anläggningar för hotell och konferens i Trollhättan. Något som också i skrivande stund är uppmärksammat är att denna stad i år, 2016, firar sitt 100-årsjubileum. Här kommer det garanterat att bli stort pompa och ståt på gator och torg. Kanske kan just denna stad bli ett trevligt semestermål för hela familjen detta år. Kolla upp detta själv så får du se att det kanske kan bli ett bra och trevligt val, som inte heller behöver kosta skjortan.